ISKON - Svako jelo bi ga htelo

Ulje je namirnica koja se svakodnevno upotrebljava u domaćinstvu, pa je bitno da ono bude najvišeg kvaliteta kako bi čovekova ishrana bila zdrava i uravnotežena. Zdravo, prirodno suncokretovo ulje se dobija iz semena suncokreta, a najbolje ulje je ono koje je sačuvalo maksimalne vrednosti svih sastojaka koje samo suncokretovo zrno u sebi sadrži.

Suncokretovo ulje ISKON dolazi iz tehnološki najsavremenije fabrike za preradu uljarica na Balkanu, Victoriaoil iz Šida.

U najmodernijem pogonu za punjenje i ambalažiranje ulja kapaciteta 14.000 litara na sat, ISKON ulje nastaje fizičkom rafinacijom, te je u njemu sačuvana većina nutritivnih sastojaka, zbog čega je ono proizvod izuzetnog kvaliteta:

  • Bez štetnih transmasnih kiselina
  • Sa visokim sadržajem vitamina E (antioksidativno dejstvo usporava proces oksidacije ulja i povećava njegovu stabilnost)
  • Sa značajnim sadržajem karotenoida (provitaminsko dejstvo, a takođe su i uzrok prepoznatljive tamnije boje “ISKON” ulja u odnosu na druga ulja koja se mogu naći na tržištu)
  • Sa izuzetno povoljnim sastavom masnih kiselina
  • Linolna esencijalna masna kiselina (C18:2) preovladava, a sledeća po zastupljenosti je oleinska masna kiselina (C18:1), što ukazuje na visoku nutritivnu vrednost ovog ulja

 

Saznajte više o ISKON suncokretovom ulju