Prezentacije kompanija članica Victoria Group na Sajmu poljoprivrede

U dosadašnjem toku 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu tri kompanije članice Victoria Group predstavile su se sajamskoj publici kroz prezentacije u Kongresnom centru.

Trećeg dana sajma, 20. maja 2013. godine, Agrotim i Victoria Logistic održali su prezentaciju pod nazivom „Prednosti i mogućnosti primene Natura hraniva sa sirovim fosfatom”. Tema je bila pravilna upotreba mineralnih đubriva, a poseban fokus Natura linija mineralnih đubriva koje proizvodi fabrika Fertil, takođe deo poslovnog sistema Victoria Group. Pred oko sto gostiju - poljoprivrednih proizvođača, partnera i novinara – govorili su Natalija Kurjak, menadžer za marketing i odnose sa partnerima Victoria Group i dr Duško Marinković iz kompanije Victoria Logistic. Prezentaciju je svojim izlaganjem o uticaju zemljišta i đubriva na produktivnost i kvalitet biljne proizvodnje upotpuniio dr Dragi Stevanović, profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Sva tri govornika su se složila da su proizvodnja i primena đubriva među strateškim pitanjima za razvoj poljoprivrede i da jedan od ciljeva treba da bude povećanje domaće proizvodnje đubriva.

Narednog dana, 21. maja, u Kongresnom centru Novosadskog sajma predstavila se kompanija Sojaprotein, prezentacijom o proizvodnji sojinih proteinskih koncentrata i njihovoj primeni u ljudskoj i životinjskoj ishrani. Održali su je Siniša Sadžakov, stručni saradnik za primenu sojinih proizvoda, i Čedomir Pešić, rukovodilac službe za proizvodnju koncentrata, a prisutni su imali prilike da se detaljnije upoznaju sa prerađivačkim kapacitetima fabrike Sojaprotein, kao i proizvodnim procesima pogona za proizvodnju proteinskih koncentrata i primeni ovih proizvoda u različitim industrijama. Nakon prezentacije okupljeni gosti su mogli da probaju proizvode od soje i uvere se u njihov visoki kvalitet.

SP Laboratorija je, 22. maja, za aktuelne korisnike laboratorijskih usluga, kao i predstavnike učesnika i izlagača na sajmu poljoprivrede, priredila čak tri prezentacije: „Podrška SP Laboratorije prehrambenoj industriji - mikrobiološki kriterijumi’’ (Marija Marković), „Izvozni potencijal Srbije - dokazivanje originalnosti i autentičnosti šljivovice pomoću IRMS uređaja’’ (Maja Lojović) i „Zahtevi strane regulative pri izvozu bobičastog voća – ispitivanje rezidua pesticida’’ (Maja Pandurević Todorović). Zajednička poruka sve tri prezentacije je da prava informacija u pravo vreme doprinosi donošenju pravilnih odluka u proizvodnji i plasmanu proizvoda, a da SP Laboratorija najsavremenijom opremom, visoko obrazovanim stručnjacima i potpunom usaglašenošću metoda ispitivanja sa EU regulativom, nudi proizvođačima prehrambenih proizvoda pravovremene i najpreciznije podatke o kvalitetu i bezbednosti njihovih proizvoda.

Prezentacija Agrotima na Sajmu poljoprivrede
Prezentacija Sojaproteina na Sajmu poljoprivrede
Prezentacija SP Laboratorije na Sajmu poljoprivrede