Sojaprotein o izvozu na britansko tržište na konferenciji PKS

Privredna komora Srbije (PKS) i Britansko-srpska privredna komora organizovale su 26. aprila konferenciju „Poslovati sa Velikom Britanijom - Bregzit kao nova šansa" na kojoj su predstavljeni potencijali ovog tržišta i mogućnosti unapređenja privredne saradnje, ali i propisi i izvozne procedure za britansko tržište.

Konferenciju su otvorili Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Beogradu; Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, i Tahir Hasanović, potpredsednik Britansko-srpske privredne komore. Uvodnu prezentaciju o aktuelnom stanju trgovinskih odnosa Srbije i Velike Britanije održao je Nenad Đurđević, direktor Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS.

Prvi panel „Upoznajte tržište Velike Britanije - kako izvoziti" bio je posvećen temi pravne regulative i praktičnih saveta za potencijalne izvoznike, dok su u okviru drugog panela „Šansa za srpsku privredu - uspešne priče“ prezentovane kompanije koje već posluju na britanskom tržištu. 

Kompaniju Sojaprotein, članicu Victoria Group, predstavljao je Goran Obradović, menadžer prodaje. On je učesnicima konferencije približio asortiman proizvoda od NON-GMO soje namenjenih prehrambenoj industriji, koje proizvodi Sojaprotein u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima kvaliteta. Govorio je i o rezultatima koje je kompanija postigla na ovom tržištu, koje je jedno od 53 zemalja gde je izvoz realizovan proše godine. U 2016. godini Sojaprotein je u Veliku Britaniju izvezao proizvode u vrednosti od 2,1 miliona evra.

Sojaprotein o izvozu na britansko tržište na konferenciji PKS
Sojaprotein o izvozu na britansko tržište na konferenciji PKS