Victoria Logistic i Sojaprotein uvele Dunav Soja stardard

Kompanije Victoria Logistic i Sojaprotein, dobile su Dunav Soja sertifikat za uspešnu implementaciju evropskog standarda za gajenje i preradu genetski nemodifikovane soje, realizovanu početkom decembra. Proveru vezanu za sertifikacioni proces izvršila je ovlašćena kontrolna kuća SGS, a sertifikate je predstavnicima obe kompanije svečano uručio Jovan Zagorac, menadžer agri sektora SGS Srbija.

„Nismo slučajno izabrali da Regionalni centar Dunav Soja bude u Vojvodini, sa kvalitetnim domaćim sortama, dobrim proizvođačima i bečejskim Sojaproteinom kao jednim od najznačajnijih prerađivača soje u jugoistočnoj i centralnoj Evropi. Implementacija Dunav Soja standarda u ovoj fabrici, kao i Viktorija Logistici koja je snadbeva sirovinom, predstavlja model za ostale evropske zemlje. Uspeh Dunav Soja udruženja vezan je za naše partnere i zato je ova sertifikacija vrlo važna za dalji podsticaj gajenju i preradi genetski nemodifikovane soje, kao i promociju proizvodnje visokokvalitetne hrane za ljude i životinje, sa bezbednim i kontrolisanim poreklom u dunavskom regionu“ – izjavila je Marjana Vasiljević iz Regionalnog centra Dunav Soja. 

Sojaprotein je prvi u regionu dobio ovaj sertifikat za preradu NON-GMO soje do sojinih proteinskih koncentrata, koji imaju široku primenu u ishrani životinja. Na ovaj način, kompanija je stvorila još jednu konkurentsku prednost kod plasmana visokoproteinskih koncentrata na najzahtevnija evropska tržišta, među kojima su Austrija, Švajcarska i Nemačka.

„Victoria Logistic kroz sve segmente svog poslovanja - organizaciju poljoprivredne proizvodnje, otkup poljoprivrednih roba i njihovo skladištenje i transport - uspostavlja i održava sistem kvaliteta kako bi obezbedila vrhunsku sirovinu za fabriku Sojaprotein. Dunav Soja sertifikacija garantuje punu sledljivost i kontrolu kvaliteta od soje sa srpskih njiva, preko skladišnih kapaciteta, pa sve do prerade zrna, odnosno proteinskih koncentrata kao gotovih proizvoda. Osnova za implementaciju Dunav Soja standarda bio je IP program, koji smo uveli 2004. godine i koji je takođe sertifikovan od strane kontrolne kuće SGS“ – rekla je na svečanom uručenju sertifikata Mirjana Grujić, direktorka sektora monitoringa i kontrole kvaliteta kompanije Victoria Logistic.

Izjavu Mire Grujić, direktorke sektora monitoringa i kontrole kvaliteta kompanije Victoria Logistic, možete pogledati ovde.

Uručivanje Dunav Soja sertifikata