Veterinarski Zavod Subotica a.d.

Veterinarski zavod Subotica predstavlja najzaokruženiji sistem u oblasti veterine u Srbiji i danas je jedina kompanija koja pruža kompletno rešenje u stočarskoj proizvodnji – od preventive, preko ishrane, do lečenja životinja.

Svojom tehnologijom ova kompanija obuhvata proizvodnju hemofarmaceutskih i bioloških preparata, proizvodnju stočne hrane, ekstrudirane hrane za kućne ljubimce i ribe (Soprofish), kao i proizvodnju i usluge iz oblasti dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Značajan investicioni ciklus započeo je ulaskom Veterinarskog zavoda Subotica u poslovni sistem Victoria Group 2005. godine, u okviru koga je do sada pušten u rad pogon za proizvodnju hrane za kućne ljubimce, sprovedena kompletna gasifikacija Zavoda, i otvorene fabrike za proizvodnju ekstrudirane hrane za ribe i proizvodnju čvrstih i tečnih farmaceutskih formi.

Zahvaljujući proizvodnji u skladu sa ISO standardima, kao i HACCP i GMP sertifikatima, Veterinarski zavod Subotica danas ostvaruje izvozni plasman na tržištima regiona i Evropske unije, a od nedavno i na tržištu Rusije.