Degustacija čajnog peciva sa dodatkom proteina soje održana u Sojaproteinu
U Sojaproteinu je 27. aprila organizovana prezentacija i degustacija prehrambenih proizvoda iz grupe finih pekarskih proizvoda srodnih keksu, u čijoj su pripremi korišćeni različiti tipovi sojinog brašna.
Tim Sojaprotina zadužen za razvoj i proširenje primene proizvoda od soje, u saradnji sa Katedrom za ugljenohidratno inženjerstvo novosadskog Tehnološkog fakulteta, pripremio je čajno pecivo sa povećanim udelom proteina soje. Nakon degustacije proizvodi su ocenjivani kroz „potrošačke testove“ kojima se ispituje percepcija potrošača kod izbora proizvoda, uz vrlo pozitivne rezultate i komentare.
U konditorskoj industriji sve je veća potražnja za proizvodima visoke nutritivne vrednosti, kontrolisanog kvaliteta i dodatnih zdravstvenih benefita. Ovom prezentacijom Sojaprotein nastavlja promociju inovativnih formulacija sa proteinima soje i razvojem proizvoda obogaćenih funkcionalnim dodacima za posebne kategorije krajnjih korisnika.