Edukativne brošure o analizi zemljišta i elektronskoj knjizi polja

Kompanija Victoria Logistic pripremila je dve edukativne brošure za poljoprivredne proizvođače - o analizi zemljišta i elektronskoj knjizi polja, u kojima je objašnjen značaj i prednosti koje donosi njihova primena.

Analiza zemljišta je osnovna mera savremene poljoprivredne proizvodnje. Brošuru posvećenu ovoj temi možete preuzeti ovde. U njoj se nalaze odgovori na pitanja zašto se obavezno mora vršiti uzorkovanje i analiza zemljišta, kako se pravilno uzima uzorak i kada je pravo vreme za to, uz konkretan primer kako ostvariti uštedu racionalnim đubrenjem po meri parcele zahvaljujući rezultatima analize.

Victoria Logistic svim poljoprivrednim proizvođačima koji se bave ratarskom proizvodnjom nudi softversku aplikaciju FIELDBOOK ELEKTRONSKU KNJIGU POLJA. Ovaj alat za planiranje i praćenje svakodnevnih aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji omogućava brz i lak unos podataka i njihov jednostavan pregled i analizu. Vođenje knjige polja danas je imperativ, jer su standardi prehrambene industrije sve stroži i zahtevaju proveru sirovine koja će se koristiti u procesu proizvodnje. Stoga, svaka parcela mora imati evidenciju o agrotehničkim merama koje su izvršene u toku vegetacione
sezone. Brošuru o elektronskoj knjizi polja možete preuzeti ovde.