Konferencija o snabdevanju Evrope GMO-free proteinima

U Sarajevu je, 17. i 18. marta 2016. godine, održana konferencija „Trendovi i strategije snabdevanja GMO-free proteinima i prehrambenim proizvodima u Evropi”. Organizovali su je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ), u sklopu projekta „Genetski nemodifikovana kvalitetna soja iz Dunavske regije“.

Tokom dva dana, predstavnici nadležnih organa iz oblasti poljoprivrede i bezbednosti hrane iz Austrije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Nemačke, Srbije, Švajcarske i Komisije EU, razmenjivali su iskustva na temu strateške politike i pravnih mehanizama za jačanje snabdevanja GMO-free prehrambenim proizvodima.

Na okruglom stolu posvećenom standardizaciji i kontroli NON GMO učestvovala je Natalija Kurjak, direktorka marketinga Victoria Logistic, članice Victoria Group. Tom prilikom, ona je predstavila aktivnosti kompanije u sklopu sprovođenja IP programa u soji, koji se primenjuje još od 2004. godine, i podelila iskustva vezana za saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima i implementaciju i sprovođenje standarda u proizvodnji.