Nemačka delegacija u poseti Sojaproteinu

Delegacija savezne nemačke pokrajine Baden-Virtemberg posetila je 16. maja kompaniju Sojaprotein u okviru svoje trodnevne posete Vojvodini, koja za cilj ima jačanje privrednih odnosa između ove dve pokrajine.

Rukovodstvo kompanije predstavilo je kapacitete, proizvodni portfolio i uspehe koje proizvodi Sojaproteina postižu na inostranom tržištu. „Izvozimo u više od 50 zemalja i pokrivamo kompletnu Evropu, Bliski i Daleki istok, Severnu Afriku, a stigli smo i do Sjedinjenih američkih država. U poslednjih desetak godina promenili smo strukturu proizvodnje od jednostavnijih oblika hrane za životinje do sofisticiranih proteinskih proizvoda za ljudsku ishranu i ishranu mladih životinja. U naredne dve godine dodatno ćemo proširiti proizvodnu paletu“, izjavio je tom prilikom Siniša Košutić, generalni direktor Sojaproteina, članice Victoria Group.

Predsednik Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača parlamenta Baden-Virtemberga, Martin Han, izrazio je veliku zainteresovanost za saradnju i istakao je značaj ove posete imajući u vidu da će od ove godine u Nemačkoj proizvodi koji ne sadrže GMO komponente nositi oznake koje će to i garantovati.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, i delegacija skupštinskog Odbora za poljoprivredu, koji su bili zvanični domaćini nemačkoj delegaciji, izabrali su Sojaprotein kao jednu od lokacija za posetu zbog atraktivnosti njegovog asortimana za nemačko tržište. Pored Bečeja, organizovan je i obilazak Sente i Kanjiže.