Pokrajinski sekretar za poljoprivredu u poseti kompaniji Victoriaoil

Kompaniju Victoriaoil, članicu Victoria Group, tokom obilaska opštine Šid 27. juna, posetio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Vuk Radojević. Delegaciju ministarstva dočekao je generalni direktor kompanije Srđan Popov.

On je gostima prezentovao prerađivačke kapacitete, proizvodni program, odlične rezultate u izvozu, ali i rezultate brojnih investicija u proizvodne procese i energetsku efikasnost fabrike. Razgovaralo se i o preradi uljane repice kojom će se Victoriaoil baviti u julu, kao i o pripremama za prijem i preradu suncokreta. Tema je bila i međunarodna nagrada za ukus i kvalitet „iTQi Superior Taste Award“ koja je Iskon jestivom suncokretovom ulju nedavno dodeljena u Briselu.

"Ovaj proizvod prepoznat je i na evropskom nivou i treba da budemo ponosni što kao potrošači na tržištu Srbije u ponudi imamo i jedno ovako visokokvalitetno jestivo ulje“, izjavio je Vuk Radojević prilikom posete kompaniji Victoriaoil.

Tokom obilaska fabrike posebna pažnja posvećena je pogonu za rafinaciju i pogonu za punjenje i ambalažiranje ulja. Generalni direktor kompanije, Srđan Popov, istakao je da Victoriaoil dnevno proizvede 300.000 litara suncokretovog ulja koje flašira, a da godišnje preradi 320 hilјada tona ulјarica sa srpskih njiva.

Pokrajinski sekretar naglasio je važnost kooperantskog odnosa koji Victoriaoil ima sa polјoprivrednim proizvođačima, što je od ogromnog značaja za celokupni primarni polјoprivredni sektor i stabilnost na tržištu polјoprivrednih proizvoda. Pohvalio je i dobru saradnju kompanije sa šidskom lokalnom samoupravom, jer učestvovanjem u mnogim aktivnostima koje opština organizuje u različitim oblastima demonstrira društvenu odgovornost.
 

Video prilog o poseti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu kompaniji Victoriaoil možete pogledati ovde.