Saopštenje za javnost

Povodom objavljenih slika suncokretovog ulja na čijoj etiketi je navedeno da je uvezeno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata a proizvedeno u Srbiji, obaveštavamo javnost da Victoriaoil A.D. Šid ne izvozi i nikada nije izvozila ulje u Ujedinjene Arapske Emirate ili Irak.

Victoriaoil je u avgustu 2015. godine u okviru programa „Private label“  (proizvodnja za druge trgovačke marke), proizvela i prodala ulje pod markom „Zito“ kompaniji „Agro Genesis doo“. Imajući u vidu da se radi o domaćoj trgovini, obračunat je i plaćen PDV. Victoriaoil nema saznanja o daljem postupanju sa tim uljem i poziva nadležne organe da utvrde o kom ulju je reč i na koji način se njime dalje trgovalo.

Uljara Victoriaoil tehnološki je najsavremenija fabrika za preradu uljarica na Balkanu. Obimne investicije u rafineriju i pogon za punjenje i ambalažiranje ulja, realizovane po ulasku u sastav Victoria Group, rezultirale su proizvodnjom suncokretovog ulja najvišeg kvaliteta prema relevantnim nacionalnim i međunarodnim standardima: ISO 9001, ISO 14001, HACCP, OHSAS, IFS Food, GMP+, ISCC, Halal, Kosher. Prepoznatljiv potrošački brend ove kompanije je Iskon, jestivo suncokretovo ulje, koje se izvozi u Slovačku, Česku, Grčku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Sloveniju.