Stefan Babović novi izvršni direktor operacija Victoria Group

Nadzorni odbor Victoria Group imenovao je Stefana Babovića za novog izvršnog direktora operacija kompanije.

Kao izvršni direktor biće odgovoran za poslovnu strategiju i razvojne planove, kompletne operacije i finansijske performanse. Ujedno će upravljati korporativnim poslovima kao predstavnik kompanije u odnosima sa vladom, državnim institucijama i ostalim ključnim stejkholderima kompanije.

Stefan Babović je od 2016. godine član top menadžment tima Victoria Group, kada je postao zamenik generalnog direktora. Na ovoj poziciji bio je zadužen za organizaciju i restrukturiranje odeljenja prodaje, razvoj novih tržišta i unapređenje prodajnih rezultata, kao i za upravljanje projektima kapitalnih investicija. Prethodno je učestvovao u rukovođenju poslovnim aktivnostima kako na nivou grupacije tako i pojedinačnih članica, prošavši kroz različite segmente poslovanja od proizvodnje i nabavke do prodaja i finansija.

Inicijalno biznis i korporativno iskustvo stekao je u „Fashion Company“, jednoj od najvećih fashion kompanija na Balkanu, koja se bavi uvozom, distribucijom, veleprodajom i maloprodajom, sa radnjama u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Od 2012. do 2014. godine učestvovao je u ugovaranju ekskluzivnog zastupništva svetski poznatih brendova urbane mode i širenju portfolia kompanije. Takođe je učestvovao u razvoju maloprodajnog lanca u Srbiji i regionu.

Stefan Babović, kao predstavnik kompanije Victoria Group, učestvuje u aktivnostima najznačajnijih poslovnih udruženja u Srbiji, među kojima su: AmCham (Američka privredna komora), FIC (Savet stranih investitora), NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj), Dunav Soja udruženje i dr.

Nadzorni odbor Victoria Group izražava uverenje da će Stefan Babović uspešno voditi kompaniju kroz predstojeću reorganizaciju poslovanja i dugoročno omogućiti uspešno i održivo poslovanje kompanije i njenih članica u budućnosti.