Victoria Logistic spremna za otkup

Victoria Logistic i ove godine spremno čeka otkup soje i suncokreta. Pored obezbeđenih finansijskih sredstava za otkup zrna, obezbeđena su i sredstva za prateće poslove i troškove koji prate otkup: kontrolu kvaliteta, skladišne kapacitete i transport roba. Otkup se organizuje na preko 40 otkupnih, protočnih mesta/lagera širom zemlje. Kontrola kvaliteta se radi u saradnji sa kontrolnim kućama SGS i Jugoinspekt.

U cilju što bržeg prijema roba i dobijanja kvalitetniijih uzoraka roba, ove godine su instalirane automatske sonde u našim silosima u Bačkoj Palanci i Crepaji, u fabrici Victoriaoil i na pojedinim eksternim smeštajnim kapacitetima velikog protoka. Uz ovu opremu će se u pikovima sezone značajno ubrzati otkup uljarica na ovim otkupnim mestima.

Skladišni kapaciteti od 550.000 tona za soju i suncoket prošli su sve pripremne radnje, uključujući i dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, te spremno dočekuju otkup. Brzinu dopremanja roba garantuje mreža od preko 350 kamiona koji su obezbeđeni zahvaljujući partnerskoj saradnji sa oko 20 prevozničkih kuća. Victoria Logistic je sprovela sve pripremne aktivnosti kako bi soja i suncokret prošli što kraći i brži put od njive do fabrika Sojaprotein i Victoriaoil uz ekonomičnost troškova otkupa.