Victoriaoil okupila najveće proizvođače stočne hrane

Kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group, okupila je 17. avgusta u Šidu predstavnike 20 najvećih fabrika za proizvodnju stočne hrane u Srbiji kako bi promovisala proizvodni program sačmi iz svog asortimana. Poseban fokus bio je na visokoproteinskoj suncokretovoj sačmi i njenoj primeni u recepturama za ishranu različitih kategorija domaćih životinja.

Skup je otvoren prezentacijom generalnog direktora kompanije Victoriaoil, Srđana Popova, o samoj fabrici – njenim prerađivačkim kapacitetima, tehnologiji i proizvodnim portfoliom.

O programu sačmi govorio je Vladimir Šarac, direktor kontrole kvaliteta i razvoja. On je predstavio suncokretove sačme sa 33% i 40% proteina, istakavši da je sačma ove uljarice jedan od najvažnijih izvora biološki vrednih proteina, posebno imajući u vidu površine i prinose koje suncokret ostvaruje u Srbiji.

Takođe o značaju primene visokoproteinske suncokretove sačme u smešama za stočnu ishranu govorila je dr Olivera Đuragić, direktorka Naučnog instituta za prehrambene tehnologije FINS iz Novog Sada.

Uz sačmu suncokreta, Victoriaoil tržištu nudi i sačmu soje i uljane repice. Sa svim aspektima procesa proizvodnje sačmi u šidskoj uljari okupljeni predstavnici fabrika stočne hrane mogli su da se upoznaju i tokom obilaska proizvodnih pogona, kojim je zatvoren skup. Tom prilikom istaknuta je važnost kvalitetne saradnje proizvođača komponenti za stočnu hranu i fabrika stočne hrane.

Video prilog pogledajte ovde.

Victoriaoil okupila najveće proizvođače stočne hrane
Victoriaoil okupila najveće proizvođače stočne hrane