Zlatna medalja kvaliteta “Ruža Zeps” za Iskon ulje

Iskon ulje, koje proizvodi Victoriaoil, osvojilo je zlatnu medalju za kvalitet “Ruža Zeps” na 19. Generalnom bh. sajmu ZEPS 2012
 
Na Generalnom BH sajmu ZEPS 2012, koji se devetnaesti put održava u Zenici, Iskon ulje je treću godinu za redom dobilo zlatnu medalju za kvalitet, na osnovu ocene grupe potrošača, rezultata ispitivanja u specijalizovanim laboratorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu i prema oceni žirija Zeničkog privrednog sajma.
 
‘Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast da već treću godinu za redom Iskon ulje osvaja najvišu ocenu za kvalitet, posebno sa tako snažnom konkurencijom na tržištu. Težinu ovom priznanju posebno daje činjenica da ovu nagradu dodeljuju renomirane institucije na osnovu laboratorijskih istraživanja, ali i sami potrošači, što dodatno potvrđuje da naša ulaganja u kvalitet i proces proizvodnje Iskon ulja pokazuju opravdanost kod krajnjih kupaca’, rekao je direktor Victoriaoila, Rajko Čavorović.
 
Dodela nagrada održana je u Zenici, 5.oktobra 2012.
 
Iskon ulje je jedan od vodećih brendova na BH tržištu, zahvaljujući svom izuzetnom kvalitetu i visokom stepenu obogaćenosti E vitaminom. Iskon svoj kvalitet duguje organskom poreklu, kao čisto i prirodno suncokretovo ulje, sertifikovano GMP i IFS standardom, dok se njegova tržišna snaga ogleda kroz povoljnost cene u odnosu na njegovu litarsku ambalažu. Tržište Bosne i Hercegovine treće je po veličini u izvozu Iskon ulja za kompaniju Victoriaoil.