Zlatna medalja za Iskon ulje

Suncokretovo ulje fabrike Victoriaoil, članice Victoria Group, dobilo je još jednu zlatnu medalju za kvalitet Novosadskog sajma u kategoriji jestivih ulja. Ovo priznanje dodeljuje se u okviru ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koje se tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog sajma poljoprivrede. Ove godine sajam se održava od 9. do 15. maja.

Nagradu je primio Srđan Popov, generalni direktor kompanije Victoriaoil, i tom prilikom izjavio: „Investiranjem u proizvodnju i implementacijom međunarodnih standarda dostigli smo visok kvalitet ulja koji već dugi niz godina prepoznaju kako naši potrošači, tako i stručna javnost. Iskon je nekoliko puta do sada osvajao medalje Poljoprivrednog sajma za kvalitet. Prošle godine Iskonu su dodeljena i dva prestižna prizanja – „Najbolje iz Srbije“ za najbolji prehrambeni robni brend, kao i međunarodna nagrada „Superior Taste Award“, koju dodeljuje Međunarodni institut za ukus i kvalitet. Ove nagrade vidimo kao potvrdu tržišnog uspeha ulja koje proizvodi Victoriaoil i odličnih rezultata i u domaćoj prodaji i u izvozu“.

Victoriaoil je jedan od najvećih neto izvoznika Srbije. U istraživanju Business Info grupe, prema podacima Uprave carina i Agencije za privredne registre za 2014. godinu, uljara je zauzela deveto mesto na listi najvećih neto izvoznika. Pored suncokretovog ulja, značajan uspeh zabeležila je u plasmanu sojinog i repičinog ulja, ali i lecitina i drugih proizvoda od uljarica.