Analiza zemljišta promovisana na naučno-stručnom skupu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, departman za ratarstvo i povrtarstvo, organizovao je 9. i 10. februara naučno-stručni skup pod nazivom „Dobar dan domaćine“.

Pokrovitelj savetovanja bilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a dvodnevni program okupio je ratare, agronome, poljoprivredna udruženja i savetodavno-stručne službe. Na skupu je bilo preko 1.000 učesnika iz Vojvodine, Mačve, Šumadije, Kolubarskog regiona i Semberije, kojima su saopštena najnovija saznanja vezana za setvu jarih biljnih vrsta. Ukazano je na kritične momente u tehnologiji gajenja najvažnijih ratarskih useva, kao i na inovacije u poljoprivrednoj mehanizaciji.

Stručna služba kompanije Victoria Logistic podržala je ovaj događaj i iskoristila priliku da još jednom istakne značaj vođenja knjige polja i uzorkovanja sa analizom zemljišta. U toku trajanja savetovanja svi poljoprivredni proizvođači koji su se prijavili za analizu zemljišta ostvarili su pravo na promotivnu cenu ove usluge. Veliki broj zainteresovanih pokazatelj je da su proizvođači svesni neophodnosti i značaja ove agrotehničke mere.