Jubilarna 95. godina rada obeležena poslovnim uspesima

Veterinarski zavod Subotica je 22. decembra sa svojim partnerima obeležio 95 godina postojanja i rada, kao i uspešnu poslovnu godinu na izmaku.

Danas Zavod predstavlja najzaokruženiji sistem u oblasti veterine u Srbiji koji pruža kompletno rešenje u stočarskoj proizvodnji – od preventive, preko ishrane, do lečenja životinja. Od priključenja poslovnom sistemu Victoria Group 2005. godine realizovan je obiman investicioni ciklus. Među poslednjim investicijama izdvaja se puštanje u rad rekonstruisanog pogona bioloških preparata prošle godine. Ovaj pogon je izgrađen u skladu sa najvišim zahtevima dobre proizvođačke i laboratorijske prakse, a postojeća paleta širi se novim vakcinama proizvedenim prema najvišim standardima.

U ovoj godini osposobljen je pogon za proizvodnju predmeta opšte upotrebe u obliku masti. U njemu će se proizvoditi „Flogo mast”, „Zink-vitaminska mast” i „Ihtiol kamfor”, a u planu je i proširenje asortimana. U okviru fabrike stočne hrane, pušten je u rad najsavremeniji sistem robotske paletizacije za slaganje vreća na paletu i spremanje paleta za transport.

„Mi volimo da kažemo da pružamo kompletan domaći proizvod. Naša fabrika je od svog osnivanja pa do danas bila sinonim za kvalitet, ali i institucija koja je postavljala standarde. Gotovo deset decenija tradicije ujedno predstavlja i jasno definisan put u budućnost Veterinarskog zavoda Subotica, na kome će uvek biti „kvalitet pre svega“, kako i poručuje naš slogan“, izjavio je Igor Radoš, generalni direktor Veterinarskog zavoda Subotica.

95 godina Veterinarskog zavoda Subotica
95 godina Veterinarskog zavoda Subotica
95 godina Veterinarskog zavoda Subotica
95 godina Veterinarskog zavoda Subotica