Victoria Group na konferenciji FRA ARENA 2016 o agrobiznisu u regionu

U Beču je 18. i 19. februara održana 6. Međunarodna konferencija agroindustrije, maloprodaje i robe široke potrošnje FRA ARENA 2016, u organizaciji Infoarena grupe uz podršku EBRD-a. Ovogodišnja tema „Od globalnih izazova do velikih mogućnosti“ okupila je više od 80 stručnjaka i privrednika iz regiona i predstavnika međunarodnih institucija i organizacija. Tokom dva dana konferencije, razgovaralo se o saradnji i mogućnostima rasta u proizvodnji i prodaji prehrambenih proizvoda, novim tržištima i privlačenju novih investicija, kao i o budućnosti maloprodaje i uticaju digitalnih tehnologija na njen razvoj.

Prvog dana konferencije, na panelu koji se bavio pitanjem da li agrobiznis može da bude pokretač rasta u zemljama regiona i regionu kao celini, učestvovao je Nikola Vujačić, direktor operacija i izvršni direktor Victoria Group. On je istakao značajnu poziciju poljoprivrede i prehrambene industrije kako u privredi Srbije, tako i u privredi regiona, uz potencijal daljeg unapređenja konkurentnosti pre svega na evropskom tržištu. Podvukao je važnost investicija za razvoj ovog sektora, kao i važnost primene savremenih tehnologija u proizvodnji.

Učesnici panela su zaključili da povećana tražnja za prehrambenim proizvodima predstavlja veliku priliku za ekonomije zemalja u regionu, ali i da je za odgovor na različite izazove važno kreiranje održivih lanaca vrednosti i inovativnih poslovnih modela.

Moderator panela bio je Miljan Ždrale, direktor agrobiznis sektora za Centralnu i Jugoistočnu Evropu u EBRD, a ostali panelisti bili su Marija Desivojević Cvetković (Delta Holding), Andrzej Rozycki (Bunge), Nuno Santos (FAO), Ilija Studen (STUDEN Holding), Stefan Bucataru (Agricover SRL), Guy Gill (Frutarom).

Victoria Group na konferenciji FRA ARENA 2016
Victoria Group na konferenciji FRA ARENA 2016
Victoria Group na konferenciji FRA ARENA 2016