Victoria Logistic na Zimskom seminaru farmera na Tari

Zimski seminar farmera na Tari, 14. po redu, održan je od 28. januara do 3. februara, u organizaciji udruženja poljoprivrednika iz Novog Sada „KLUB 100 P plus”. Otvaranju seminara prisustvovalo je oko 300 učesnika, a skup je otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević.

Seminar je posvećen novim saznanjima u poljoprivredi, a ove godine tema je bila i agrarna politika. Održana su brojna predavanja iz oblasti ratarstva, povrtarstva, voćarstva i stočarstva. Posebni gosti seminara bili su predstavnici austrijskog poljoprivrednog klastera (AAC) koji su sa ostalim učesnicima podelili svoja iskustva kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja.

Kompaniju Victoria Logistic, koja tradicionalno ima svoje predstavnike na ovom skupu, predstavljali su Živko Stanojević, regionalni menadžer, i Vladan Ćirović iz Stručne službe. Oni su govorili o prednostima saradnje sa Victoria Logistic sa fokusom na  predstojeću proizvodnu sezonu, kao i o neophodnosti primene analize zemljišta u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Na seminaru su svoju ponudu predstavili proizvođači poljoprivredne mehanizacije i opreme, mineralnih đubriva, pesticida, semena, goriva i maziva. Pored njih, učestvovale su i banke i osiguravajuće kuće koje su prezentovale mogućnosti i uslove kredita i osiguranja useva i stoke.